17 februari, 2014

Nagelsvamp; 5 skäl till att vintern är bästa årstiden att behandla svampen

Under vintern är det lätt att glömma bort sina fötter.

Tårna packas in i tjocka ullstrumpor och ner i ett par arma fodrade kängor. Vi gör vårt bästa för att ignorera våra gula, smuliga tår, men kom ihåg; sommaren är snart och då blir det nästan omöjligt att inte visa upp våra tår för omvärlden, därför är det dags att börja behandlingen i tid! Är du liksom jag skyldig till att försöka dölja och begrava din nagelsvampsfötter under vintermånaderna? Hoppas du att det kommer att ordna sig och läka av sig själv? Tänk om!





Fotvårdsspecialister uppmana patienter att ringa dem vid första tecken på svampinfektioner, eftersom svampen kan leda till permanenta skador och sprida sig till andra delar av kroppen. Många skäms för sina fötter (kanske i synnerhet tjejer) men man får inte glömma bort att nagelsvamp är ganska vanligt.

Behandla nagelsvamp med laser
Vill man inte testa någon av huskurerna som jag tidigare skrivit om eller de medel som finns på apoteket kan man gå till en nagelklinik och behandla sin infekterade tår med laser, både snabbt och smärtfritt. Det är inte speciellt billigt men kanske det lättaste sättet om du inte är disciplinerad nog att följdfölja en egenbehandling mot nagelsvamp. Många egenbehandling har - som de som följt mig ett tag - inte någon idare bra effekt på svampen. Själv varken lider eller skäms jag speciellt mycket för mina tår så jag fortsätter träget med mina huskurer.

Jag rekommenderar att behandla fötterna med en av de många nagelsvampbehandlingarna på vintern av flera skäl:

  1. Dina tånaglar täcks av strumpor så ingen kommer att veta att du är drabbad. 
  2. Du kan låta dina naglar "andas", utan nagellack om du är tjej vilket kan påskynda läkningen 
  3. I många fall kan man köpa nagelsvampmedel billigare på nätet under vintern då det är "off-season". 
  4. Ju tidigare du börjar, desto snabbare försvinner svampen. Om du börjar i maj hinner inte en ny nagel växa ut lagom till strandsäsongen! Det kan ta mellan 6-12 månader innan nagel är frisk och ren!  
  5. Naglarna tenderar som det är att bli torra och vanvårdade under vintern, så varför inte passa på att ge dem lite extra kärlek?

Kom ihåg att se till att dina skor torkar ut ordentligt mellan gångerna du använder dem nu i vinter; ha alltid flera par som du använder var tredje dag t.ex. och håll fötterna torra! Det är egentligen bäst om du köper nya skor när du blivit av med nagelsvampen....

...Så innan sommaren är här, se till att behandla dina tår i tid, vare sig det är med en huskur eller på något annat sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar